De Magie van Madelief

‘We lachen niet omdat we gelukkig zijn, we zijn gelukkig omdat we lachen.’‘Een jaar of vier geleden werd ik gevraagd om een kindervoorstelling te verzorgen in een bejaardenhuis. Ik dacht: wat een geweldig idee! Zo bezorg je in een klap de kinderen én de bewoners een geweldige middag. Dat wordt genieten. Maar op het moment dat we bijna zouden gaan beginnen werden alle ouderen gevraagd om terug naar hun kamer te gaan. Het was een feestje voor de kinderen, niet voor de bewoners. Wat een gemiste kans dacht ik na afloop.…  Daar werd een zaadje geplant!’

 

Poppentheater Madelief brengt muzikale poppenkastvoorstellingen binnen en buiten de Hoeksche Waard. Als de gordijntjes opengaan begint de magie. Overal waar we komen is het feest. In schril contrast hiermee staat het beeld van de oudere mens die steeds maar eenzamer wordt. We wensen onze ouderen allemaal een gelukkige oude dag toe, maar intussen wordt de kloof tussen hun wereld en de onze alsmaar groter. Dat raakt me.


Ontelbare keren heb ik generaties samen zien genieten van onze voorstellingen. Hierdoor heb ik ontdekt dat ik met mijn poppentheater bruggen kan bouwen, bruggen tussen jong en oud. Zo kwam ik dan ook op het idee voor dit project: De Magie van Madelief, met als doel om voorstellingen te gaan verzorgen voor kinderen én ouderen. 


 

Afbeelding invoegen